Početna
Putovanja
fizička lica
pravna lica
rječnik
Fotogalerija
Fizička lica

1. Ulaganje = štednja + osiguranje života
2. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
3. Osiguranje djece
4. Zdravstveno osiguranje
5. Osiguranje imovine


1. Ulaganje = štednja + osiguranje života

Današnje razvijeno financijsko tržište nudi različite mogućnosti za ulaganje novca. Sigurno se stoga često pitate gdje bi bilo najpametnije uložiti vaš teško stečeni novac.

Predlažemo vam različite oblike osiguranja života koji, osim štednje ili ulaganja, nude i pokrića za slučaj nastupanja neželjenih životnih događaja kao što su bolest ili smrt.

Značajke životnih osiguranja:

• Po isteku ugovora o osiguranju isplaćuje se svota osiguranja uvećana za pripisanu dobit.
• Isplata (svota osiguranja + dobit) se može pretvoriti ili u ograničenu ili doživotnu rentu.
• U slučaju smrti osiguranika tijekom trajanja osiguranja, korisniku osiguranja se isplaćuje svota osiguranja uvećana za do tada ostvarenu dobit.
• Svota osiguranja se isplaćuje i u slučaju teških bolesti, ako se ugovori takva vrsta osiguranja.
• Ugovaratelj osiguranja, nakon treće godine osiguranja, ima pravo na predujam (pozajmicu) po polici.
• Polica osiguranja života služi kao kreditno jamstvo za gotovo sve vrste kredita (kod nekih je i obvezna).
• Svota osiguranja ne ulazi u stečajnu ili ostavinsku masu ugovaratelja osiguranja.

 


2. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

Osigurajte se od posljedica nesretnog slučaja kako bi vaš život imao bezbrižnu budućnost i nakon nezgode.
Jedan nespretan korak, mala neopreznost … fatalna nesreća.
U skladu sa prikupljenim statističkim podacima od nadležnih institucija, na bosanskohercegovačkim putevima u protekloj 2016. godini dogodile su se ukupno 39.543 saobraćajne nezgode, život je izgubilo 341 osoba, dok je 9.864 osobe zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede.
Ugovaranjem privatnog osiguranja od posljedica nesretnog slučaja možete sebi osigurati pristojan život i nakon nesreće.


3. Osiguranje djece

Roditelji, omogućite vašoj djeci siguran start u život.

Svaki roditelj želi svojoj djeci samo najbolje:


- sigurno djetinjstvo
- dobro obrazovanje
- zanimljiv posao
- stan ili kuću, automobil....

Vašem djetetu želite ponuditi najveću zaštitu i osigurati mu solidnu financijsku podlogu kako bi njegove potrebe i želje mogle biti realizirane. Dobro obrazovanje postaje sve skuplje, polaganje vozačkog ispita također. Kupnja auta ili stana, kao što znamo, povezana je s velikim izdacima.
Redovnim mjesečnim ulaganjem malih iznosa stvorit ćete svojoj djeci solidnu financijsku osnovu za budućnost.


4. Zdravstveno osiguranje

Vjerojatno ste već svjesni činjenice da obvezno zdravstveno osiguranje ne pokriva u potpunosti cjelokupne troškove zdravstvenih usluga i da iz godine u godinu moramo izdvajati sve više financijskih sredstava za pokriće troškova zdravstvene zaštite. Ugovaranjem dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja ove troškove možete prebaciti na osiguravajuće društvo s kojim ste sklopili ugovor o osiguranju. Ovo osiguranje pokriva troškove zdravstvenih usluga koje ne obuhvaća obvezno zdravstveno osiguranje, te omogućuje veći opseg prava od onih određenih Zakonom o zdravstvenom osiguranju i veći standard zdravstvenih usluga od onih određenih Zakonom.5. Osiguranje imovine

Posjedujete li ugovor o osiguranju vaše imovine? Ako ga već imate, mi vam od srca čestitamo, jer samo mali broj domaćinstava u Republici Hrvatskoj posjeduje ovu vrstu osiguranja.
Crne statistike u medijima nas, međutim, upozoravaju kako je vrijeme za akciju. Kuće i stanovi stradavaju u požarima izazvanim primjerice eksplozijom plinske boce ili dotrajalim instalacijama. Nepredvidive elementarne nepogode uzrokuju velike materijalne štete, a sve su učestalije provalne krađe. Ne događa se to uvijek samo drugima.

Spoznaja o raznim opasnostima koje ugrožavaju sigurnost vlastitoga doma, navodi nas na razmišljanje o tome kako bi bilo mudro pravovremeno zaštiti svoju imovinu te prebaciti rizik od nastupanja štetnog događaja na stručnjaka u tom području - osiguravajuće društvo.

Ukoliko želite sklopiti ovakvu vrstu ugovora, kvalitetnim savjetom pomoći ćemo vam da izaberete onakva pokrića koja najviše odgovaraju vašim potrebama.